Triathlon in het Amsterdamse Bos

1982 werd hier een van de allereerste triathlons ooit in Nederland georganiseerd. Vorig jaar was de eerste keer sinds 20 jaar dat deze triathlon weer georganiseerd werd. Zaterdag is het evenement voor de tweede keer nieuw leven in geblazen.

Het Amsterdamse Bos parcours

Het parcours is aangepast zodat het zich alleen nog maar in het Amsterdamse Bos bevindt. Het zwemgedeelte vindt plaats in de Bosbaan. Het water is rond de 20 graden en daarmee wordt deelnemers aangeraden geen wetsuit aan te trekken. Zonder wetsuit kan je sneller omschakelen in je fiets kleding. Verder is het gebied erg klein waardoor er fietsend 4 rondjes van 5 kilometer afgelegd worden en hardlopend 5 rondjes van 1 kilometer. Dit maakt het wel een leuk evenement om te gaan kijken. Alle drie de disciplines zijn op een locatie en je kunt ze dus allemaal zien. De parcours staan hieronder afgebeeld.

zwemparcours

Fietsparcours

hardloopparcours

Het evenement had het maximale aantal inschrijvingen bereikt maar iedereen was welkom om te komen kijken. Wanneer je dit jaar niet kon komen kijken, probeer dan de website in de gaten te houden voor de triathlon van volgend jaar! Ook wanneer je volgend jaar mee wil doen moet je de website in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *