Verhaeren vertrekt naar Australië

Zwemcoach Jacco Verhaeren vertrekt bij de KNZB en gaat zich vestigen in Australië. De man achter de successen van Inge de Bruijn, Pieter van den Hoogenband en Ranomi Kromowidjojo treedt per 1 januari 2014 in dienst van de Australische Zwembond.

Jacco Verhaeren

Verhaeren begon in 2006 als technisch directeur bij de KNZB. In datzelfde jaar werden er onder zijn leiding twee nationale trainingscentra opgezet, in Eindhoven en Amsterdam. Inmiddels zijn hier ook regionale trainingscentra aan verbonden. De plannen moesten voor een grotere doorstroom van talenten zorgen, wat volgens Verhaeren niet is gelukt. Hij liet zich na het WK in Barcelona bezorgd uit over de toekomst van het wedstrijdzwemmen in Nederland. Volgens de topcoach is ons land afhankelijk van enkele zwemmers. “Dat is al jaren zo en dat zal niet snel veranderen,” aldus de coach. “De top is en blijft smal.”

Verhaeren zette zich onlangs via de KNZB in voor het invoeren van een nieuw zwemdiploma, waarbij de crawl als uitgangspunt voor de lessen moet gaan dienen. Zwemlessen zouden tevens een belangrijkere rol moeten gaan spelen in het spotten van nieuwe talenten. Verhaeren zal deze plannen uit handen moeten geven.

Vorig jaar werd Verhaeren uitgeroepen tot gouden olympische coach van Londen 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *