Wat is een Aansprakelijkheidsverzekering?

Er zijn twee verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen, namelijk de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en voor bedrijven. Deze benamingen worden ook wel eens afgekort op AVP en AVB. Benieuwd? Lees er meer over.

AVP

De AVP is dus een verzekering voor particulieren. Het is een verzekering die je beschermt tegen hoge kosten van de gevolgen van je aansprakelijkheid. Maar wanneer ben je eigenlijk aansprakelijk? Aansprakelijkheid is de verplichting om de gevolgen van een gebeurtenissen te dragen. Er kunnen situaties ontstaan waarbij je iets van een ander beschadigd. Hier kan je dan aansprakelijk voor gesteld worden. Als dat het geval is ben je verplicht om voor deze kosten op te draaien. De kosten kan je dan ook verhalen bij de verzekering als je deze hebt afgesloten.

AVB

De AVB is een andere verzekering dan de AVP. De AVB is een verzekering voor bedrijven en heeft ook een andere dekking. Deze verzekering kan dus ook alleen afgesloten worden door bedrijven. Het gaat om een materiƫle of letselschades aan personen en zaken. Er kunnen situaties ontstaan waarbij je als een ondernemer of jouw medewerkers deze schades kunnen veroorzaken. De AVB hebt jou met deze kosten die hierbij komen kijken. Ook de AVB, is net als de AVP, niet verplicht.

WA-verzekering

De WA- en Aansprakelijkheidsverzekering worden vaak door elkaar gehaald. Het zijn echter twee verschillende verzekeringen. De WA-verzekering is namelijk, in tegenstelling tot, de aansprakelijkheidsverzekering een verzekering voor de auto. Hiermee verzeker je de risico’s op schade die veroorzaakt wordt met de auto. Deze verzekering is verplicht voor iedereen die eigenaar is van een motorvoertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *